16 augustus 2018

Anders rekruteren: ontdek de voordelen van ‘jobdating’

Je organisatie moet binnen afzienbare tijd meerdere mensen aanwerven? Overweeg dan zeker eens ‘jobdating’. Het concept? Op een locatie naar keuze ontmoet je verschillende kandidaten die op voorhand werden geselecteerd op maat van je organisatie. Een enorme tijdswinst, die je bovendien niets kost.

Nood aan versterking

Of je nu deel uitmaakt van een kmo of een groot bedrijf, er kunnen verschillende situaties zijn waarin je organisatie (dringend) extra personeel nodig heeft:

• je bent een startup in volle groei;
• je vestigt je als multinational in een nieuw geografisch gebied;
• je bedrijf wil nieuwe verkooppunten openen;
• je moet een onverwacht piekmoment opvangen …

Sla meerdere vliegen in één klap, met een jobdate

De arbeidsmarkt verandert continu, waardoor je als werkgever of recruiter de handen vol hebt. Gelukkig is er jobdating: een eenvoudige maar zeer doeltreffende manier om je rekrutering anders aan te pakken. Het concept? Tijdens een event stel je je organisatie en vacatures tegelijkertijd voor aan verschillende kandidaten, die al op voorhand voor je werden gescreend.

Hét voordeel is de enorme tijdswinst: je hoeft op voorhand geen tientallen of honderden cv’s meer te screenen. De kandidaten die je ontmoet, komen allemaal in aanmerking voor je vacatures. Ook het sollicitatieproces verloopt sneller, want alle gesprekken kunnen de dag zelf plaatsvinden.

Hoe wij je ondersteunen

De jobdating-formule van Actiris is er voor elke organisatie die meerdere personen wil aanwerven, zonder limiet. Je hoeft ons enkel je vacatures te bezorgen, en vervolgens ‘D-Day’ af te wachten. Wij nemen immers het volledige voortraject op ons: wij analyseren en verspreiden je vacatures, screenen kandidaten, voeren de eerste motivatiegesprekken en maken op basis daarvan een grondige selectie.

Vervolgens bezorgen we je de lijst met kandidaten en een dagplanning. Nadien ben je welkom op de eigenlijke jobdate, die plaatsvindt op een locatie naar keuze: in je bedrijf, in onze kantoren of ergens anders – bijvoorbeeld op de Heizel of in Tour & Taxis.

Tijdens de jobdate kun je bovendien met elk van de kandidaten een sollicitatiegesprek voeren, en hen – indien je dat wenst – een contractvoorstel doen. Afsluiten doen we met een receptie en netwerkmoment. Dit hele traject is trouwens volledig gratis.

Brussel, a bridge too far?

Kun je – wegens de afstand of onvoorziene omstandigheden – niet in Brussel raken op de dag van de jobdate? Geen probleem: wij zorgen voor een vlotte online of telefonische verbinding tussen jou en je kandidaten. Of we voeren de sollicitatiegesprekken in jouw plaats: aan jou de keuze!

Enkele cijfers bij wijze van afsluiter

In 2017 werden door Select Actiris maar liefst 90 jobdates georganiseerd: goed voor bijna 300 arbeidscontracten die nog datzelfde jaar werden ondertekend. Onze 26 consultants begeleiden zowel privé- als publieke bedrijven, waaronder de MIVB, bPost, Uniqlo, Securitas en Le Palace.

Interesse?

Contacteer ons hier

 

Amandine Rivière - Rekruteringsconsulente

Amandine is rekruteringsconsulente voor de sectoren horeca en handel. Haar taak bestaat erin om competenties te evalueren en zo de perfecte match te vinden tussen kandidaat en werkgever. Haar team focust zich op grote aanwervingen en organiseert ook geregeld rekruteringsbeurzen en jobdatings.