03 januari 2019

Rekruteren in digitale tijden: 4 tips van een arbeidsmarktexpert

‘The war for talent’, stilaan een ‘mission impossible’? Denis Pennel, gevierd auteur en directeur van de World Employment Confederation, wijdde een keynote-presentatie aan die vraag tijdens onze allereerste Employers’ Night: een nieuw info- en netwerkevent voor Brusselse werkgevers van Select Actiris, UNIZO, BECI en UCM. We vatten zijn sessie samen in 4 belangrijke take-aways.

Tip 1: “Rekruteer via meerdere kanalen”

Van papieren fiches over sociale media tot chatbots: de technologische ontwikkelingen van de voorbije 20 jaar hebben de arbeidsmarkt grondig gewijzigd, vindt Pennel: “Het terrein van sollicitanten en recruiters tekent zich steeds meer digitaal af. Zo zie je dat gevestigde waarden met veel kantoren – zoals Manpower en Randstad – grootschalige digitale platformen opzetten. Daarnaast heb je kleinere, sterk groeiende spelers zoals Fiverr en Upwork, die uitsluitend online aanwezig zijn. Dit alles zorgt ervoor dat je als rekruteerder vandaag op meerdere kanalen moet (leren) actief zijn.”

"Als rekruteerder moet je vandaag op meerdere kanalen (leren) actief zijn."             Denis Pennel

DenisPennel

Tip 2: “Groei mee met de socio-economische realiteit"

Pennel: “De technologische vooruitgang heeft ook een diepere impact, bijvoorbeeld op de manier waarop bedrijven vandaag het werk organiseren. Zo evolueren we geleidelijk aan van een massaproductiemaatschappij naar een ‘on demand’-economie, waarin de consument realtime-informatie en gepersonaliseerde producten verwacht. Als bedrijf moet je je dus nóg flexibeler en efficiënter opstellen. Dat betekent vaak nieuwe partnerships sluiten, taken en functies uitbesteden, en vooral gericht rekruteren … Of anders verwoord: jezelf voortdurend opnieuw uitvinden.”

Tip 3: “Niets mis met een variatie aan statuten en contracten”

“De nieuwe socio-economische realiteit heeft ook een weerslag op de arbeidsovereenkomsten. Vandaag heeft amper 50% van de werkende Belgen nog een contract van onbepaalde duur. Dat is een logische evolutie: de specifieke wensen van consumenten leiden tot specifieke en moeilijker te voorspellen opdrachten, waardoor het soms veel interessanter is om een tijdelijk contract aan te bieden of een uitzendkracht in te schakelen. Als bedrijf komt het er dus op aan om geen uniformiteit van contracten of statuten na te streven, maar wel om de beste rekruteringsmethode te hanteren.”

Employers’ Night: een luisterend voor de Brusselse werkgevers

Samen met UCMBECI en UNIZO organiseerde Select Actiris op 5 november 2018 de allereerste Employers’ Night: een info-avond voor Brusselse werkgevers met ‘worktalks’ en een walking dinner, die plaatsvond in het Beroepenpunt. De meer dan 120 aanwezige werkgevers werden warm verwelkomd door de Brusselse minister van Tewerkstelling, Didier Gosuin, en de voorzitters van verschillende werkgeversorganisaties. Voor herhaling vatbaar!

Tip 4: “Niet elke vacature vraagt een witte raaf”

Dat de beschikbare kandidaten vaak niet het juiste profiel hebben voor de vereisten van een openstaande job: dat is de grootste frustratie van 8 op de 10 recruiters, zo blijkt uit een recent onderzoek dat Pennel aanhaalde. Maar hij nuanceerde ook meteen: “Vacatures zijn vaak te gedetailleerd, waardoor ze werkzoekenden onterecht afschrikken. Mijn advies aan elke werkgever: vermeld op je vacature enkel de jobvereisten die noodzakelijk – en dus niet onderhandelbaar – zijn. Vereisten die je nog met je sollicitant kan bespreken, vermeld je beter niet want anders komen die over als een must-have.”

Wie is Denis Pennel ?

Denis Pennel is een Franse arbeidsmarktspecialist en sinds 2005 ook algemeen directeur van de World Employment Confederation, het Europese equivalent van Federgon (de Belgische federatie van hr-dienstverleners). Verder schreef hij de succesvolle boeken Travail, la soif de liberté en Travailler pour soi. Daarmee is hij een graag geziene gast, expert en opiniemaker op tal van internationale congressen.

Benieuwd hoe de Employers' Night verliep? Bekijk hier de aftermovie:

 Meer info over Select Actiris?

Contacteer ons hier