12 februari 2019

Op naar een job in het buitenland: zo bereidde Fouad zich voor

Altijd al zin gehad om in het buitenland te werken? Voor de 32-jarige Fouad Gdache, avonturier ‘pur sang’, is dat niet anders: zodra hij zijn marketingdiploma op zak heeft, trekt hij naar Praag (Tsjechië). Dankzij de hulp van Actiris International en een goede voorbereiding wist hij een job te versieren bij BlueLink International CZ, een internationale klantenservice die behoort tot de Air France-groep.

Zin voor avontuur heeft Fouad altijd gehad: “In 2011 was ik op vakantie in El Gouna in Egypte. Een grote hotelketen was er nog op zoek naar een animator. Ik twijfelde geen seconde: ik solliciteerde, kreeg de job en heb er uiteindelijk drie maanden gewerkt. Graag was ik nog langer gebleven, maar de Arabische Lente besliste daar anders over.”

Soms is één telefoontje genoeg …

Fouad startte een bachelor in marketing aan de Brusselse hogeschool EPHEC, met het vaste voornemen om nadien het buitenland weer op te zoeken. In zijn laatste studiejaar werd hij getipt door zijn zus. Via Actiris International was ze op een vacature in Praag gestoten.

Fouad: “Ik heb meteen gebeld met een Actiris-consultant. Na een verkenningsgesprek in Brussel werd een afspraak vastgelegd met de recruiter van BlueLink International CZ. Ook die sollicitatie verliep erg aangenaam en ik kreeg een contract van onbepaalde duur aangeboden voor de functie van CRM Advisor.”

Cruciaal in de voorbereiding: je ‘startbudget’

Samen met zijn contactpersoon bij BlueLink in Tsjechië maakte Fouad een inschatting van zijn budget: “Ik heb 2.000 euro opzijgezet voor mijn eerste twee maanden. Volgens mijn begeleider hou ik van mijn loon maandelijks best 400 euro apart voor mijn verblijf, en 150 euro voor andere vaste uitgaven. Mooi meegenomen is dat mijn werkgever de eerste maand zal tussenkomen in mijn verblijfs- en vervoerskosten.”

Alle opties openhouden

Fouad vindt het nakende vertrek erg spannend: “Als ik merk dat ik echt kan doorgroeien, dan zie ik mezelf nog lang werken en wonen in het buitenland. Natuurlijk zal ik mijn familie en vrienden hard missen, maar voor hen wil ik regelmatig terugkeren. Deze uitdaging komt alvast op een ideaal moment in mijn leven: een buitenlandse ervaring verruimt je blik op de wereld, maar ook op je eigen capaciteiten en ambities. Ik raad het zeker ook anderen aan.”

Zin in een job in het buitenland?

Geef dat dan zeker mee in je dossier op Mijn Actiris: onze consultants zullen dan ook zoeken naar buitenlandse vacatures op jouw maat. Zelf vind je heel wat vacatures terug op Actiris International.

Heb je nog vragen of twijfels?

Aarzel dan niet om één van onze consulenten te contacteren. We helpen je graag op weg! Bel ons rechtstreeks op 0800 35 123 of stuur een e-mail via onderstaande knop.

Contacteer ons hier